BRIELFARMA

Welkom op onze website!

Apotheek Brielfarma is nu ook online om u nog beter van dienst te zijn.

 

Op deze website vindt u:

Informatie over uw medicatie en hun correct gebruik.

* U kan ze ook onmiddellijk reserveren

Gezondheidsinformatie

Promoties

* De ligging van de apotheek

De wachtdienstregeling

 

Mocht u nog vragen of suggesties hebben, aarzel niet ons te contacteren telefonisch (052 33 46 12) of per e-mail (brielfarma@skynet.be)!

 

Nieuw in de apotheek:

- Mirawhite oxygen: Deze handige pen zorgt voor het effectief bleken van het gebit in 7 dagen. Deze methode werkt zonder peroxide en is pH-neutraal. 

- Raylex  :Doorbreek de slechte gewoonte van het nagelbijten met deze nieuw pen!

 

 

Kinkhoest

Kinkhoest, een bacteriële infectie, is terug in opmars. De tijd tussen het binnendringen van de ziekteverwekker en optreden van symptomen bedraagt gemiddeld 7 tot 10 dagen, maar kan tot 28 dagen duren. Het ziekteverloop kent drie stadia. Allereerst lijkt de patiënt een milde infectie van de bovenste luchtwegen te hebben, erg gelijkaardig aan een gewone verkoudheid met neusloop, tranende ogen en lichte hoest. Tijdens het tussenstadia (na 14-28 dagen tot 6 weken) is er een toenemend aantal en ernst van hoestaanvallen. Een opeenvolging van hoestopstoten treedt op tijdens het uitademen, gevolgd door een geforceerde inademing met een kenmerkend gierend geluid. De hoestaanvallen kunnen gepaard gaan met kokhalzen, blauwzucht, opgezette halsaders, uitpuilende ogen, ophoesten van taai en dik slijm. Vaak zijn de aanvallen gevolgd door braken en uitputting. Als laatst is er een herstelperiode die enkele maanden kan duren. De hoest zal dan geleidelijk aan verdwijnen.

Kinkhoest kan verwikkelingen met zich meebrengen zoals longontsteking en oorontsteking. Tevens is er een gevaar voor uitdroging en vermagering vanwege het voortdurende hoesten met braken. Preventie is dus belangrijk. Een vaccinatie is aan te raden vanaf de dertigste week van de zwangerschap. De antistoffen gaan doorheen de placenta naar de foetus zodat de zuigeling vanaf de geboorte beschermd is. Ook cocoonvaccinatie is geen overbodige luxe: uw partner, andere volwassenen en adolescentie die in aanraking komen met de zuigeling kunnen zich het best een paar weken voor de bevalling laten vaccineren.

Als een patiënt eenmaal kinkhoest heeft, zal de behandeling bestaan uit antibiotica, voldoende vocht en voeding. Het is belangrijk om zo snel mogelijk naar de dokter te gaan voor een vroegtijdige vaststelling van de ziekte. Als uw kind hoestaanvallen heeft, probeer hem/haar zoveel mogelijk te kalmeren, laat het kind zoveel mogelijk rechtop zitten tussen de hoestbuien door om de ademhaling te vergemakkelijken en geef je kind na de hoestbui onmiddellijk wat te eten/drinken om uitputting en uitdroging tegen te gaan. Na een aanval is de kans groter dat het kind het voedsel binnenhoudt. Ga niet naar school tijdens 28 dagen na begin van de ziekte.

Bronnen: Ipsa voorjaar 2015, Johnson & Johnson patiënten-brochure “kinderziekten: wat je moet weten en wat je kan doen”.

Indien u nog vragen hebt, mag u steeds contact opnemen met de apotheker

 

 


Laat je tijdens de zwangerschap tegen griep vaccineren!

Laat je tijdens de zwangerschap tegen griep vaccineren!

Lees meer

Voor de eerste keer astma-medicatie?

Voor de eerste keer astma-medicatie?

Lees meer


Vrijdag
Provinciale Baan 79
9200 BAASRODE

Weergeven op plan

Tel: 052 334612
Fax:

Contact

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
07.30 - 12.30 u.
13.30 - 19.00 u.

Zaterdag:
07.30 - 12.30 u.

Wachtdiensten

Wat kan je doen om misselijkheid te voorkomen?

Wat kan je doen om misselijkheid te voorkomen?

Iedereen is wel eens misselijk of moet wel eens braken (overgeven). Dit komt omdat het braakcentrum ? gelegen in de hersenen ? geprikkeld wordt. Daardoor geeft het braakcentrum het signaal om de maag te legen.

Lees meer

Beter slapen & slaapstoornissen

Beter slapen & slaapstoornissen

Slapen zorgt ervoor dat je lichaam en geest zich ontspannen. Je komt tot rust. Ieder mens heeft behoefte aan slaap. De hoeveelheid slaap die iemand nodig heeft hangt af van de leeftijd.

Lees meer


Disclaimer - Verkoopsvoorwaarden

Powered by ApoSite - 11838