BRIELFARMA

Welkom op onze website!

Apotheek Brielfarma is nu ook online om u nog beter van dienst te zijn.

 

Op deze website vindt u:

Informatie over uw medicatie en hun correct gebruik.

* U kan ze ook onmiddellijk reserveren

Gezondheidsinformatie

Promoties

* De ligging van de apotheek

De wachtdienstregeling

Mocht u nog vragen of suggesties hebben, aarzel niet ons te contacteren telefonisch (052 33 46 12) of per e-mail (brielfarma@skynet.be)!

 

 

Nieuw in de apotheek:

Medela: Apotheek brielfarma is nu ook officieel verdeler van Medela producten. Medela is één van de toonaangevende merken in producten in verband met de borstvoeding. De apotheek heeft een groot aantal producten van dit merk in voorraad. Er is ook de mogelijkheid om een professioneel afkolftoestel te huren of andere gebruiksvriendelijke toestellen aan te kopen. Bij problemen of vragen over borstvoeding kan u steeds terecht in de apotheek

 

Jobs compressiekousen: Jobs therapeutische compressiekousen zijn een uitzonderlijke combinatie van stijl, comfort en compressietherapie.Compressie%u20Bkousen worden gebruikt bij behandeling van pijnlijke vermoeide benen, bij lange afstandsvluchten om trombose te vermijden alsook bij behandeling van veneuze aandoeningen zoals spataders. De apotheek heeft verschillende modellen van dit merk op voorraad. Voor vragen kan u steeds terecht bij uw apotheker

 

Nieuwe betaalmogelijkheden: Vanaf heden kan u in de apotheek ook betalen met Visa, mastercard en andere kredietkaarten.

 

Allergische Rhinitis.

 

Seizoensgebonden allergische rhinitis, of hooikoorts wordt veroorzaakt door stuifmeelkorrels, ook pollen genoemd afkomstig van gras, bloemen en bomen. Deze pollen lokken een reactie uit van het verdediginsmechanisme van het lichaam, waardoor er ziektesymptomen voorkomen zoals niezen, lopende neus en geïrriteerde ogen. Doorgaans zijn de klachten meer uitgesproken 's morgens en 's avonds en verminderen deze tijdens of na een regenbui. De aard en hoeveelheid van pollen aanwezig in de lucht kan geraadpleegd worden via de pollen app. Deze mobiele applicatie werd ontwikkeld door de firma MSD Belgium en is beschikbaar op de website www.pollen-info.be/nl. Ook de pollenfoon (0900/100 73) of een pollenkalender verkrijgbaar in de apotheek kunnen hiervoor gebruikt worden.

 

Vermijd zo veel mogelijk datgene waar je allergisch voor bent. De belangrijkste stoffen buitenshuis die een allergische reactie kunnen veroorzaken, zijn pollen van bomen (vooral van de berk) en grassen. Berkenpollen veroorzaken voornamelijk van februari tot en met mei de meeste klachten. Graspollen veroorzaken klachten van mei tot en met augustus. Maatregelen zoals ramen gesloten houden, niet zelf grasmaaien en het dragen van een zonnebril bij winderig weer kunnen helpen..

 

De behandeling van hooikoorts bestaat voornamelijk uit het verminderen van de onaangename symptomen. Een algemeen anti-allergicum of een lokale oog- of neusdruppel kunnen hiervoor gebruikt worden. Voor meer informatie over dit onderwerp of de behandeling ervan, kan u steeds terecht bij uw apotheker.

 
(bron: Gecommentarieerd  Geneesmiddelenrepertorium, www. gezondheid.be en adviezen voor zelfzorg, Prof dr.apr. Leemans lies; www.pollen-info.be;www.astma-en-allergiekoepel.be )
https://library.wur.nl/ojs/index.php/bijenhouden/article/viewFile/13903/13471
http://link.springer.com/chapter/10.1007/978-90-368-0485-1_6#page-1

 

 

 

 

 


Te Gek !? - campagne tegen zelfdoding

Te Gek !? - campagne tegen zelfdoding

Elke dag sterven er in Vlaanderen drie mensen door zelfdoding en nog eens 30 doen een ernstige poging, ...

Lees meer

Medische voorschriften weldra elektronisch naar apotheek

Medische voorschriften weldra elektronisch naar apotheek

Lees meer

Brielfarma
Provinciale Baan 79
9200 BAASRODE

Weergeven op plan

Tel: 052 334612
Fax:

Contact

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
07.30 - 12.30 u.
13.30 - 19.00 u.

Zaterdag:
07.30 - 12.30 u.

Wachtdiensten

Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier : een nieuwe + voor uw gezondheid

Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier : een nieuwe + voor uw gezondheid

Lees meer

Wat te doen bij atleetvoet?

Wat te doen bij atleetvoet?

Lees meer

Disclaimer - Verkoopsvoorwaarden

Powered by ApoSite - 11838 -