BRIELFARMA

Welkom op onze website!

Apotheek Brielfarma is nu ook online om u nog beter van dienst te zijn.

 

Op deze website vindt u:

Informatie over uw medicatie en hun correct gebruik.

* U kan ze ook onmiddellijk reserveren

Gezondheidsinformatie

Promoties

* De ligging van de apotheek

De wachtdienstregeling

 

Mocht u nog vragen of suggesties hebben, aarzel niet ons te contacteren telefonisch (052 33 46 12) of per e-mail (brielfarma@skynet.be)!

 

 

Allergische Rhinitis.

 

Seizoensgebonden allergische rhinitis, of hooikoorts wordt veroorzaakt door stuifmeelkorrels, ook pollen genoemd afkomstig van gras, bloemen en bomen. Deze pollen lokken een reactie uit van het verdediginsmechanisme van het lichaam, waardoor er ziektesymptomen voorkomen zoals niezen, lopende neus en geïrriteerde ogen. Doorgaans zijn de klachten meer uitgesproken 's morgens en 's avonds en verminderen deze tijdens of na een regenbui. De aard en hoeveelheid van pollen aanwezig in de lucht kan geraadpleegd worden via de pollen app. Deze mobiele applicatie werd ontwikkeld door de firma MSD Belgium en is beschikbaar op de website www.pollen-info.be/nl. Ook de pollenfoon (0900/100 73) of een pollenkalender verkrijgbaar in de apotheek kunnen hiervoor gebruikt worden.

 

Vermijd zo veel mogelijk datgene waar je allergisch voor bent. De belangrijkste stoffen buitenshuis die een allergische reactie kunnen veroorzaken, zijn pollen van bomen (vooral van de berk) en grassen. Berkenpollen veroorzaken voornamelijk van februari tot en met mei de meeste klachten. Graspollen veroorzaken klachten van mei tot en met augustus. Maatregelen zoals ramen gesloten houden, niet zelf grasmaaien en het dragen van een zonnebril bij winderig weer kunnen helpen..

 

De behandeling van hooikoorts bestaat voornamelijk uit het verminderen van de onaangename symptomen. Een algemeen anti-allergicum of een lokale oog- of neusdruppel kunnen hiervoor gebruikt worden. Voor meer informatie over dit onderwerp of de behandeling ervan, kan u steeds terecht bij uw apotheker.

 
(bron: Gecommentarieerd  Geneesmiddelenrepertorium, www. gezondheid.be en adviezen voor zelfzorg, Prof dr.apr. Leemans lies; www.pollen-info.be;www.astma-en-allergiekoepel.be )
https://library.wur.nl/ojs/index.php/bijenhouden/article/viewFile/13903/13471
http://link.springer.com/chapter/10.1007/978-90-368-0485-1_6#page-1

 

 

 

 

 


Laat je tijdens de zwangerschap tegen griep vaccineren!

Laat je tijdens de zwangerschap tegen griep vaccineren!

Lees meer

Voor de eerste keer astma-medicatie?

Voor de eerste keer astma-medicatie?

Lees meer


Brielfarma
Provinciale Baan 79
9200 BAASRODE

Weergeven op plan

Tel: 052 334612
Fax:

Contact

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
07.30 - 12.30 u.
13.30 - 19.00 u.

Zaterdag:
07.30 - 12.30 u.

Wachtdiensten

Wat kan je doen om misselijkheid te voorkomen?

Wat kan je doen om misselijkheid te voorkomen?

Iedereen is wel eens misselijk of moet wel eens braken (overgeven). Dit komt omdat het braakcentrum ? gelegen in de hersenen ? geprikkeld wordt. Daardoor geeft het braakcentrum het signaal om de maag te legen.

Lees meer

Beter slapen & slaapstoornissen

Beter slapen & slaapstoornissen

Slapen zorgt ervoor dat je lichaam en geest zich ontspannen. Je komt tot rust. Ieder mens heeft behoefte aan slaap. De hoeveelheid slaap die iemand nodig heeft hangt af van de leeftijd.

Lees meer


Disclaimer - Verkoopsvoorwaarden

Powered by ApoSite - 11838