Stoppen met roken. Het kan … met de hulp van Tabakstop


Al het nieuws
Gedaan met de sigaret
 
Wist u dat 23% vn de Belgische bevolking rookt? En dat bijna twee derde van die personen (64%) igenlijk willen stoppen? Elk jaar staat 31 mei, de Werelddag zonder Tabak, in het teken van nicotineverslaving en hoe je er vanaf geraakt. Met advies van uw apotheker komt u al een heel eind!
 
Elke roker heeft zijn eigen reden om te stoppen
 
Er zijn duizenden redenen om te willen stoppen. Uw apotheker kent u en is goed geplaatst om u te ondersteunen op de manier die u nodig heeft: nicotinesubstitutie, een afhankelijkheidstest, nuttige telefoonnummers zoals die van Tabakstop waar u gratis terecht kan voor rookstopbegeleiding, coaching en ondersteuning… Over de hulpverlening van Tabakstop leest u hier meer.
 
Het kan!
 
Stoppen met roken is mogelijk! Het belangrijkste is om je niet te laten ontmoedigen. Wist u dat de meerderheid van de rokers tussen 5 en 7 stoppogingen ondernemen vooraleer ze in slagen om definitief te stoppen. Ongeacht leeftijd, gezondheidstoestand of het aantal (mislukte) pogingen: iedere roker kan stoppen. De voordelen zijn legio; het is beter voor de gezondheid, de omgeving, de portemonnee… Op de website van Tabakstop vindt u alle voordelen uitgebreid op een rijtje. En onthoud vooral dat een roker die op z’n eentje probeert te stoppen tussen 95% e 97% kns heeft om te hervallen. Laat je dus begeleiden!
 
Verkiest u de telefoon?
 
Dan is de telefoonlijn van de dienst Tabakstop iets voor u. De tabakologen van Tabakstop kunnen u begeleiden via 6 telefonische gesprekken, gespreid over een periode van ongeveer 3 maanden. Die begeleiding is gratis. Meer weten? Klik hier.
 
 
 
Rookverslaving, een universele bedreiging
 
Dit jaar legt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het accent op roken als “een bedreiging voor ons allemaal” waarvan de gevolgen voor de volksgezondheid en de ontwikkeling catastrofaal zijn. Haar doel: het aantal vroegtijdige overlijdens als gevolg van een niet-overdraagbare ziekte, zoals cardiovasculaire aandoening, kanker en COPD wereldwijd met één derde verminderen. Naast een groot aantal overlijdens leidt roken ook tot ziektes en lijden, verarmt het gezinnen en verzwakt het de nationale economieën.

Al het nieuws

APOTHEEK SPRUYT
Annonciadenstraat 38
3078 Everberg

Weergeven op plan

Tel: 02 759.8.759
Fax: 02 759.87.80

Contact

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08:30 - 12:30
13:30 - 18:30

Kwerps vanaf 9.00 uur

Zaterdag:
09:00 - 12:30

Wachtdiensten

Disclaimer - Verkoopsvoorwaarden

Powered by ApoSite - 14033 -