‘Je hebt maar één huid. Bescherm ze’


Al het nieuws
‘Je hebt maar één huid. Bescherm ze’ is de slogan waarmee Euromelanoma officieel haar sensibiliseringscampagne voor de risico's van huidkanker heeft gelanceerd. Hilde Weckx is woordvoerster voor Euromelanoma België: "(...) ondanks het feit dat 9 op de 10 Belgen zich bewust zijn van de gevaren, beschermt slechts 6% zch het hele jaar door."
De campagne, die in goede banen wordt geleid door een netwerk van vrijwillige dermatologen, promoot en deelt informatie over preventie, vroegtijdige opsporing en behandelingen; de sensibilisering voor de gevaren van de zon is en blijft de belangrijkste doelstelling van preventie.
 
Huidkanker voorkomen
 
Huidkanker is één van de meest vermijdbare kankers. Omdat je huidkanker kunt zien kan het vroeg worden ontdekt, en de grootste risicofactor, blootstelling aan UV-stralen, kan worden verminderd door verandering in zongedrag. Het dragen van beschermende kledij, het vermijden van direct zonlicht tussen 11.00 en 15.00 u in de zomer (wanneer de UV-straling het maximum bereikt), de schaduw opzoeken en regelmatig zonnecrème smeren zijn de aanbevolen maatregelen.
 
Om meer te weten over huidkankerpreventie en hoe je huid beschermen, surf naar de website van Euromelanoma, rubriek Huidkanker voorkomen. 
 
 
Controleer op huidkanker
 
Huidkanker kan worden genezen. In feite is de gemakkelijkste te genezen kanker, mits vroeg gediagnosticeerd en vroeg genoeg behandeld. Om deze vroegtijdige behandeling mogelijk te maken, is het belangrijk dat je de tekens van huidkanker kent. Huidkanker kun je zien, dus bekijk regelmatig uw huid en controleer of er veranderingen zijn.
 
Stap-voor-stap handleiding voor het controleren van je eigen huid...
 
Het duurt slechts een paar minuten, één keer par maand, om je huid te controleren op huidkanker. Het is heel gemakkelijk om het zelf te doen, en kan zelfs je leven redden. Vergeet niet dat sommige symptomen van huidkanker gemakkelijker te voelen zijn dan te zien. Dus vertrouw niet alleen op je ogen- en laat ook je handen helpen om je hele lichaam te controleren.
 
De 'stap-voor-stap handleiding' is te vinden op de website van Euromelanoma, in de rubriek Hoe en waar te kijken, onder de video 'The Skin Controleer Tango' 

Al het nieuws

Apotheek Claeys Ann
Kapellestraat 85
8400 Oostende

Weergeven op plan

Tel: 059 701230
Fax: 059 234936

Contact

Openingsuren

maandag tot vrijdag:
09:00 - 13:00
14:00 - 18:30

Zaterdag:
09:00 - 13:00
14:00 - 18:00

Wachtdiensten

Disclaimer - Verkoopsvoorwaarden

Powered by ApoSite - 15819 -