Welkom op onze website!

Apotheek Brielfarma is nu ook online om u nog beter van dienst te zijn.

 
Op deze website vindt u:
 

Mocht u nog vragen of suggesties hebben, aarzel niet ons te contacteren telefonisch (052 33 46 12) of per e-mail (brielfarma@skynet.be)!

 

Promoties:

- Bodysol handwash belgian red devils: Bij aankoop van dit collectors item van het WK 2014 kan een gratis Douchegel Men verkregen worden via www.bodysol.be. Voor meer informatie kan u steeds terecht in de apotheek. Opgelet de actie loopt tot 31/05/2014, zolang de voorraad strekt

- Davitamon plus: Bij aankoop van 1 doos van deze multivitamine voor kinderen vanaf 12 jaar, krijg je 2 gratis downloads voor itunes gratis bij.Promoties zijn geldig zolang de voorraad strekt

Nieuw in de apotheek:

- Bibi fopspenen red devils.

- Beaphar Pro dierenproducten: Dit gamma voor de huisdieren focust zich op 3 gezondheidsdomeien. gebitsverzorging,onderhoud van de vacht en een optimale oog en oorhygiëne.

- Star Balsem: Voor de effectieve verzorging van pîjnlijke spieren en gewrichten

Mei is maand van het medicatieschema

Het Vlaams ApothekersNetwerk VAN maakt van mei de maand van het medicatieschema. Problemen met de inname van medicatie komen frequent voor, vooral bij patiënten die veel medicatie moeten innemen.  Om dergelijke problemen beter te voorkomen kunnen patiënten een medicatieschema laten aanmaken in de apotheek. In de eerste fase wordt al de medicatie van de patiënt in kaart gebracht. De apotheker overloopt het gebruikt van de medicatie en stelt mogelijke verbeteringen voor. Vervolgens wordt door de apotheker een elektronisch schema aangemaakt, waarvan een uitgeprinte papieren versie meegegeven wordt met de patiënt. Dit schema kan steeds meegenomen worden bij controle bij de huisarts of ziekenhuis, zodat deze steeds een goed overzicht heeft van de gebruikte medicaite. Voor meer informatie kan u steeds terecht in de apotheek 

Allergische Rhinitis.

Seizoensgebonden allergische rhinitis, of hooikoorts wordt veroorzaakt door stuifmeelkorrels, ook pollen genoemd afkomstig van gras, bloemen en bomen. Deze pollen lokken een reactie uit van het verdediginsmechanisme van het lichaam, waardoor er ziektesymptomen voorkomen zoals niezen, lopende neus en geïrriteerde ogen d. Doorgaans zijn de klachten meer uitgesproken 's morgens en 's avonds en verminderen deze tijdens of na een regenbui. De aard en hoeveelheid van pollen aanwezig in de lucht kan geraadpleegd worden via de pollen app. Deze mobiele applicatie werd ontwikkeld door de firma MSD Belgium en is beschikbaar op de website www.pollen-info.be/nl. Ook de pollenfoon (0900/100,73) of een pollenkalender verkrijgbaar in de apotheek kunnen hiervoor gebruikt worden.

De behandeling van hooikoorts bestaat voornamelijk uit het verminderen van de onaangename symptomen. Een algemeen anti-allergicum of een lokale oog- of neusdruppel kunnen hiervoor gebruikt worden.

Voor meer informatie over dit onderwerp of de behandeling ervan, kan u steeds terecht bij uw apotheker.

(bron: Gecommentarieerd  Geneesmiddelenrepertorium, www. gezondheid.be en adviezen voor zelfzorg, Prof dr.apr. Leemans lies; www.pollen-info.be;www.astma-en-allergiekoepel.be )

 

 

Brielfarma
Provinciale Baan 79
9200
BAASRODE
Belgiƫ
Tel: 052 334612
 
Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
08.00 - 12.30 u.
13.30 - 19.00 u.

Zaterdag:
08.30 - 12.30 u.


Vraag onze klantenkaart!

Klantenkaart


Gezondheidsnieuws

  Japanse kruiskwal voor het eerst aan Belgische kust
  Het Gedeeld Farmaceutische Dossier (GFD): een nuttig dienst!
  Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes!
  Een medicatieschema starten
  Een medicatieschema gebruiken


Web design & development by Philippe Debotte