Welkom op onze website!

Apotheek Brielfarma is nu ook online om u nog beter van dienst te zijn.

 
Op deze website vindt u:
 

Mocht u nog vragen of suggesties hebben, aarzel niet ons te contacteren telefonisch (052 33 46 12) of per e-mail (brielfarma@skynet.be)!

 

Promoties:

- Widmer zonnecreme:  Bij aankoop van 1 tube all day 20 krijgt u de 2de tube all day 20 aan 50 % korting.Promoties zijn geldig zolang de voorraad strekt

- Davitamon plus: Bij aankoop van 1 doos van deze multivitamine voor kinderen vanaf 12 jaar, krijg je 2 gratis downloads voor itunes gratis bij.Promoties zijn geldig zolang de voorraad strekt

Nieuw in de apotheek:

- Paravet: Een totaal assortiment geneesmiddelen en gezondheidsproducten speciaal voor honden en katten.

- Compress sport : Dit type van steunkousens is speciaal ontwikkeld om de bloedtoevoer van de voeten naar het hart te verbeteren. Op deze manier wordt de opbouw van afvalstoffen verminderd.

- Nonoise: Deze nieuwe generatie van gehoorbescherming zorgt voor een kristalheldere geluidsweergave en geeft bevondien een comfortabel gevoel tijdens het dragen.

Reserveer  tijdig u griepvaccinatie.

De hoge gezondheidsraad definieert volgende risicogroepen voor vaccinatie:

Groep 1 : Personen ouder dan 65 jaar
                 Personen die in een  gemeenschap verblijven
                 Patiënten vanaf 6 maand die lijden aan een chronische aandoening
                 Zwangere vrouwen in het 2de en 3de trimester

Groep 2:   Mensen die in de gezondheidssector werkzaam zijn

Groep 3:   Mensen die onder eenzelfde dak wonen met mensen uit risicogroep 1 of kinderen jonger dan 6 maand


Verder adviseert de hoge gezondheidsraad om alle personen tussen 50 en 64 jaar ook te vaccineren.. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij u apotheker of huisarts

(Bron: Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische informatie)

 

Luizen

Met het einde van de zomervakantie (en jeugdkampen) in zicht en het nieuwe schooljaar voor de deur worden we soms geconfronteerd met vervelende beestjes in het haar, hoofdluizen.De besmetting met luizen heeft niets te maken met hygiëne, iedereen kan ze krijgen. Luizen worden vooral doorgegeven door direct hoofdcontact maar ook door gemeenschappelijk gebruik van sjaals, borstels,…
De eerste belangrijke stap is de diagnose van een luizenbesmetting duidelijk vast te stellen. Een gemakkelijk manier om dit te doen is de natte kam methode . Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een “goede” luizenkam en een conditioner. De natte kam methode omvat volgende stappen:

• Het haar goed nat maken en een conditioner overvloedig aanbrengen
• Het haar met een gewone kam van achter naar voor kammen om alle knopen te verwijderen
• Doorkam het haar met een luizenkam van achter naar voor en van het ene oor naar het andere waarbij het belangrijk is steeds contact te maken met de hoofdhuid. Veeg na elke kambeweging de kam af met witte keukenrol. De aanwezigheid van bruinachtige zwarte ovale “puntjes” zijn een belangrijke indicatie voor de aanwezigheid van luizen.
• Spoel de conditioner nu uit het haar en kam de natte haren van voor naar achter met een gewone kam. Kam het haar nu systematisch opnieuw met een luizenkam.
Opm. Kammen en andere haaraccessoires moeten gereinigd worden door ze 1 min in water van meer dan 60° of water met een ontsmettend middel te leggen

 

Andere mogelijk voorkomende symptomen zijn jeuk (slechts in 1/5 gevallen) rode krabletsels achter de oren en in de nek en eventueel gezwollen lymfeklieren in de halsstreek.
Bij de aanwezigheid van luizen is de keuze van een geschikt luizendodend middel belangrijk. Vraag hierbij raad aan uw apotheker. Luizen aanwezig in kussenslopen, lakens, knuffels doden we door een warme was (> 60°) of door het textiel gedurende 15 min in een droogkast (70°c) te steken. Zaken die niet kunnen gewassen worden kunnen één dag in de diepvriezer of gedurende 14 dagen in een afgesloten plastic zak isoleren.

Bron: Geneesmiddelenwijzer 85 uitgegeven door Prof. Laekeman en adviezen voor zelfzorg 3de edities (Prof Leemans Lies)

 

 

Brielfarma
Provinciale Baan 79
9200
BAASRODE
Belgiƫ
Tel: 052 334612
 
Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
07.30 - 12.30 u.
13.30 - 19.00 u.

Zaterdag:
07.30 - 12.30 u.


Vraag onze klantenkaart!

Klantenkaart


Gezondheidsnieuws

   Ga het niet googelen, raadpleeg een betrouwbare bron!
  Japanse kruiskwal voor het eerst aan Belgische kust
  Het Gedeeld Farmaceutische Dossier (GFD): een nuttig dienst!
  Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes!
  Een medicatieschema starten


Web design & development by Philippe Debotte